AROMATHERAPY PLUS


KAMI JUGA MENAWARKAN PRODUK AROMATHERAPY PLUS

AROMATHERAPY PADA ASASNYA MENGGUNAKAN PATI ORGANIK YANG DIEKSTRAKKAN DARI TUMBUHAN, DAN DIKENALI SEBAGAI MINYAK PATI (ESSENTIAL OIL). DIGUNAKAN SEBAGAI RAWATAN KESIHATAN YANG MEMPUNYAI SIFAT MERAWAT TERHADAP FIZIKAL DAN EMOSI.

DIKENALI SEBAGAI EKSTRAK BOTANIKAL YANG TERBAIK DENGAN SIFAT TERAPUTIK DAN JUGA SIFAT PEMULIHAN DENGAN CARA PENYERAPAN MELALUI KULIT DAN MENGHIDU (INHALASI).

BAHAN UTAMA ADALAH DARI EKSTRAK PUDINA, TEA TREE DAN LAVENDER. GABUNGAN DARI KETIGA TIGA BAHAN UTAMA INI MEMPUNYAI PERJUMLAHAN YANG TERSENDIRI, SUPAYA MENDAPAT KESESUAI UNTUK KEGUNAAN PADA KULIT DISAMPING MENDAPAT BAU YANG UNIK SERTA MENYEGARKAN.

PRODUK AROMATHERAPY INI BOLEH DIGUNAKAN DARI BAYI YANG BERUMUR 2 BULAN HINGGA KE ORANG DEWASA.PRODUK INI DISARANKAN UNTUK KEGUNAAN SEISI KELUARGA. DIMANA SAJA DAN DALAM APA JUA KEADAAN, HANYA PERLU SAPU SAHAJA...


PUDINA MERUPAKAN HERBA YANG BIASA DIGUNAKAN UNTUK MEMBERI KESEGARAN NAFAS, MENCAIRKAN KAHAK, MELEGAKAN ASMA DAN SELSEMA, SEBAGAI ANTI BAKTERIA DAN ANTI SEPTIK. PUDINA JUGA DIGUNAKAN SECARA MELUAS DALAM PENGHASILAN UBAT GIGI, UBAT BATUK, CECAIR PENGUMUR MULUT DAN JUGA SEBAHAGIAN PRODUK ASMA (IN HELLER).

JUGA DIGUNAKAN DIDALAM PERUBATAN TRADISIONAL, SEBAGAI CONTOH, MINYAK REBUSAN DAUN PUDINA AMAT BAIK UNTUK MENGATASI MASAALAH BENGKAK SENDI DAN JUGA DISAPU PADA TEMPAT YANG BERKAITAN JIKA URAT DIMASUKI ANGIN. BOLEH JUGA DISAPU PADA LUKA, JUGA DIGUNAKAN UNTUK DEMAM SELSEMA, EKZIMA DAN SEBAGAINYA.

DALAM KAEDAH AROMATHERAPY, PADA KEBIASAANNYA EKSTRAK DARI DAUN PUDINA DIAMBIL, SETITIK MINYAK PATI BERSAMAAN DENGAN 30 TITIK MINYAK REBUSAN PUDINA ITU SENDIRI. NILAI HERBA PUDINA ITU LEBIH TINGGI, BERMENTHOL, TETAPI, KESAN BAU DAN KEPEKATANNYA TIDAK SESUAI UNTUK DIGUNAKAN TERUS PASA KULIT. KESAN RENGSANG PADA KULIT AKAN JELAS KELIHATAN, KULIT MENJADI KERING, KASAR DAN RADANG KULIT.

UNTUK PRODUK AROMATHERAPY PLUS, WALAU PUN PUDINA ADALAH BAHAN UTAMA, NAMUN PENCAIRANNYA MEMPUNYAI NISBAH TERTENTU DAN DICAMPUR DENGAN MINYAK PATI LAIN UNTUK DISESUAIKAN PADA KEGUNAAN KULIT DAN JUGA SESUAI UNTUK KEGUNAAN BAYI.


MINYAK AROMATHERAPY JUGA PALING BANYAK DIGUNAKAN DIDALAM PEMBUATAN KOSMETIK. DIGUNAKAN DALAM PEMBUATAN PRODUK PENCUCI MUKA, MENGATASI MASAALAH JERAWAT, UBAT UNTUK KULIT DAN SEBAGAINYA. KEBANYAKAN MINYAK PATI T-3 DIIMPORT DARI AUSTRALIA, CINA DAN JUGA DARI NEGARA EROPAH.

PRODUK TRADISIONAL KURANG MENGGUNAKAN MINYAK INI, KAJIAN YANG DILAKUKAN TERHADAP MINYAK T-3 INI MENDAPATI IANYA BAIK DAN BERKESAN UNTUK MENGATASI MASAALAH KULIT. UNTUK PRODUK AROMATHERAPY PLUS, IA BERTINDAK SEBAGAI BAHAN YANG MENGEMBALIKAN TIDAK KESELESAAN KULIT, PERMASAALAH KULIT. JUGA BERTUJUAN MEMBERI KESAN PADA MASAALAH JERAWAT, JERAGAT, MASAALAH KULIT KERING DAN JUGA UNTUK KEGUNAAN PADA KAWASAN YANG BERKULIT LEMBUT.

BAUNYA YANG AGAK KUAT TIDAK SESUAI UNTUK DIHIDU. JIKA DIGUNA PATINYA SECARA TERUS, AKAN MENYEBABKAN KULIT MENJADI KESAT DAN MENGELUPAS. PERLU DIINGAT, SEMUA PATI MINYAK AROMATHERAPY MEMPUNYAI KEPEKATAN YANG TINGGI, TAHAP PENCAIRAN YANG SESUAI DIPERLUKAN MENGIKUT JENIS PRODUK DAN KEGUNAAN.


LAVENDER BERASAL DARI EROPAH, JUGA MERUPAKAN MINYAK PATI YANG PALING POPULAR DALAM KAEDAH AROMATHERAPY. KEBANYAKAN PRODUK AROMATHERAPY MENGGUNAKAN PATI INI. DIGUNAKAN UNTUK MEREDAKAN TEKANAN, EMOSI, MEREHATKAN MINDA, MENGATASI MASAALAH KELETIHAN, MEREDAKAN SISTEM SARAF, MENGATASI KESAN TERBAKAR DARI CAHAYA MATAHARI DAN JUGA MENGATASI KESUKARAN TIDUR (INSOMNIA).

DIDALAM PRODUK AROMATHERAPY PLUS, LAVENDER TELAH DIADUNKAN SUPAYA NILAI TERAPEUTIK TIDAK HILANG DAN MEMPUNYAI KOMBINASI YANG BAIK DIDALAM PENCAMPURANNYA. BAUNYA SEGAR DAN UNIK MENJADIKAN PRODUK AROMATHERAPY PLUS CUKUP ISTIMEWA...

KEGUNAANNYA
  • SELSEMA, ASMA DAN KAHAK AKIBAT MEROKOK
  • SAKIT KEPALA, MIGRAIN DAN PENING
  • MUNTAH DAN LOYA
  • STRESS, TENSION, RESAH DAN MURUNG
  • LENGUH SENDI DAN GIGITAN SERANGGA
  • SAKIT GIGI
  • BENGKAK GUSI
  • RESDUNG, JERAWAT DAN SERI WAJAH
  • KESEGARAN DAN MASAALAH BADAN BERBAU